דין שמן מגולה / מאכל תחת למיטה

שאלה:

האם בשמן יש איסור מגולה? וכן כמה זמן המשקה צריך להיות מגולה שיאסר בשתיה? וכן האם אוכל מתחת למיטה טמא רק אם ישנו עליו או גם אם לא ישנו עליו? תודה רבה מאד על כל התשובות

תשובה:

דין משקין מגולים נוהג רק בדבש מים חלב ושום כתוש, ראה פרישה סי’ קטז שנתן בזה סימן “דמיח”ש חש”, כלומר אין לחשוש אלא לראשי תיבות אלו של “דמיח”ש הכולל את המשקין האמורים, בשמן יש להקל.

אוכל תחת המיטה נאסר רק אם ישנו שם באותה שעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי, ביין מגולה קיים דין זה. ואגב, גם בזמנינו שמעיקר הדין לא מקםידים על גילוי כי נחשים לא מצויים, לדבר מצוה כמו קידוש והבדלה מקפידים לא להשתמש.