קריאת מאמר שנכתב בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
האם מותר לקרוא מאמר שנכתב בשבת ע"י יהודי?
לכאורה רק מסתכלים בזה, זו לא הנאה ממש. לדוג' אם יהודי צייר ציור בשבת, אסור להסתכל עליו? לא כ"כ מסתבר… אז למה במאמרכתבה זה שונה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ההלכה שהזכרת אינה מדוייקת… גם אם יהודי צייר ציור בשבת מותר לאחרים ליהנות ממנו לאחר השבת [וכשהוא מומר, יש שהחמירו להמתין בכדי שיעשו, כלומר הזמן שהיה לוקח לו לציירו לאחר השבת, ראה פרי מגדים ומשנה ברורה בתחילת סי' שיח] וכך גם לגבי אותו מאמר שהזכרת.

שבוע טוב.