הרכבת לוח רמיקוב בשבת

שאלה:

שלום, ראיתי בתשובה קודמת באתר שמותר לשחק ברמיקוב בשבת. השאלה האם יש בעיה להרכיב את הלוח שעליו מונחים הקלפים (מדובר בלוח עץ עם חור שאליו מכניסים חתיכת מתכת על מנת שהלוח יעמוד, ומסירים בתום משחק- כך שלא מדובר בחיבור קבוע). תודה

תשובה:

אני מניח שזה חיבור רפוי וכיון שזה גם מיועד לפירוק ביומו מותר, כדברי הגר"ז הידועים לגבי הברגת כלים. ראה משנה ברורה סי' שיג ס"ק מה ואילך.