לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אם יש תפילות בלי תפילין?

שאלה:

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול אותך שאלה שאני לא כזה יודע
יש תפילות שאפשר להתפלל בלי תפילין?
בעצם הכוונה היא שאני יוכל לעשות את זה בבית ספר בלי התפילין ולהיות מחובר כל הזמן לה׳ ולהגיד תודה על מה שיש
אשמח שתגיד בצורה מפורטת שאני אבין

תודה ואמן ה׳ ישמור עלייך מכל רע

תשובה:

שלום וברכה

לא ממש הבנתי את שאלתך, אנסה להסביר: בעצם אין קשר בין מצות תפילין למצות תפילה. אדם חייב בכך יום להניח תפילין והוא חייב גם להתפלל שלוש תפילות שחרית מנחה וערבית. אלא שחכמים קבעו שלכתחילה יש להניח את התפילין בתפילת השחרית [גם בזמנינו שלא מניחים כל היום כמו המצוה בעיקרה], כיון שאז אדם שומר על כובד ראש, וגם יש חשיבות מיוחדת שיהיו עליו כשאומר קריאת שמע, שלא יראה כמעיד עדות שקר שאומר והיו לטוטפות בין עיניך ואין לו תפילין. וכך נהגו ישראל בכל הדורות שיהיו עליו התפילין בתפילת שחרית. אמנם מעיקר הדין היה יכול לקיים את שתי המצוות בשעות נפרדות, תפילין ואחר כך תפילה או להיפך. עכשיו תסביר את הבעיה, וננסה לעזור יותר…