גנבת דעת בהוצאת ספר בלי להזכיר את שם המחבר

שאלה:

שלום לרבנים למה אין גניבת דעת בכך שהבאח כתב בתורה לשמה ששם המחבר יחזקאל כחלי והרי הוא כתב זאת? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

ראשית אכן יש דעות האם הבן איש חי כתב את זה או לא. (לאחרונה התפרסמה כתבה שבה הביאו הוכחות חדשות שאכן הוא כותב הספר). אבל אין זה נוגע לעניין גניבת דעת. מותר לאדם להוציא ספר לאור בלי לכתוב את שמו, או לרמוז את שמו באופן כזה או אחר (אני לא זוכר היכן נרמז שמו בשם יחזקאל כחלי). הדבר היחיד שאסור הוא להוציא ספר ולכתוב את שם המחבר כאילו הוא פלוני כאשר פלוני כלל לא כתב את הספר.

הצטרף לדיון

תגובה 1