שכחתי למכור את החמץ לגוי

שאלה:

שכחתי למכור חמץ.. האם יש משהו לעשות עם החמץ? אולי למכור לגוי..

תשובה:

שלום רב,

כלומר, לא עשית בכלל מכירת חמץ והשארת אצלך חמץ בבית? חבל מאד עברת על איסור חמור של בל יראה ובל ימצא (אם גם לא ביטלת את החמץ). חמץ זה נאסר גם לאחר הפסח גם בהנאה ועליך לזרוק את זה. ותזכור בשנה הבאה חשוב מאד לטפל בענייני החמץ לפני הפסח.

מקורות:

ראה סי' תמח. ושם סעי' ה' בדברי השו"ע גם באופן שביטל את החמץ ולא עבר על דאורייתא, וראה שם במשנה ברורה ובביאור הלכה בסעי' ג' ד"ה אפילו