עשיית צרכיו הקטנים עם תפילין

שאלה:

אני לומד עם התפילין וחייב לשתות כל חצי שעה וזה גורם צורך להשתין הרבה. האם מותר לכסות התפילין ולהשתין

תשובה:

שלום וברכה לבית הכסא קבוע אסור להכנס עם תפילין, ולענין בית הכסא עראי נחלקו בזה הדעות כמובא בשו"ע סי' מג סעי' א, לכן למעשה ההוראה בזה לאסור גם כשאינו נכנס לשירותים, ראה ערוך השלחן שם סוה"ס ובכף החיים שם ס"ק יא, ובשו"ע הרב שם סעי' א, אולם במקום חולי ושעת הדחק גדול יש להקל בזה, ראה לקט הקמח החדש שם אות א.