השלמת שניים מקרא ואחד תרגום

שאלה:

שלום רב, לצערי לא הקפדתי עד עכשיו על שניים מקרא ואחד תרגום. כעת ברצוני להתחזק בזה בעז"ה. רציתי לדעת כיצד אני צריך להתחיל להשלים את הפרשיות? אני מניח שקודם כל לעשות בכל שבוע את הפרשה של אותו שבוע. השאלה האם כשאני משלים אז להשלים פרשה פרשה אחורה עד לפרשת בראשית או להתחיל מבראשית ולהתקדם?
תודה.

תשובה:

שלום רב

באופן כללי אדם שמחסיר פרשה ממצוה זו, ראוי שישלים אותה עד לשמחת תורה. החסרת חומשים שלמים והמלאכה מרובה, אם תוכל להשלים זאת, באופן שכל שבוע תקרא נניח שתי פרשות, את הפרשה שעתה זמנה תחילה, ואחר כך גם תשלים פרשה מחומש בראשית ואילך – תבוא עליה ברכת הטוב. ראה כאן בהרחבה.

שבת שלום