הטמנה בשקית קוקי (לא בתוך מאכל)

שאלה:

שלום וברכה
האם לקחת ירקות או מאכל אחר ולשים אותו בשקית קוקי ולקשור אותה
ואז להניח אותה מערב שבת על הפלטה (למשל בתבנית)
נחשב להטמנה באופן האסור?

תשובה:

שלום רב

כיון שמדובר בשקית אחת, והמטרה המרכזית כאן היא איחסון נוח ולא הטמנה – מותר.

ראה כאן בהרחבה בענין זה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. חזק וברוך!!!
    לפי הערה ב
    ב. אם לוקח דבר מאכל שאינו בתוך תבנית ועוטף את כולו בניר אלומניום ומניח על הקדרה בזה שרי דהשתא הניר אלומניום הוא הכלי של אוכל זה ואין איסור לתת אוכל בכלי אפי' אם מכוין גם לשמור על החום,
    שכאן כתבתם שיש מי שמתיר ויש מי שאוסר,
    ברצוני לשאול אם כוונתי שהמאכל יתבשל בתוך השקית או נייר האלומיניום מלבד מה שאני מכוון לשמור את המאכל,
    אני מבין שמערב שבת
    יש מי שמתיר?

  2. גם אם הכוונה שלך שיתבשל, כיון שההטמנה בשקית היא רק כדי שלא יתפזר והחום הוא מצד הסיר עצמו, אין כאן הטמנה אלא שהייה בלבד שמותרת על כירה קטומה וגרופה.