מעדן דניאלה – כשרות מהדרין?

שאלה:

שמעתי שבחלב לפעמים אין צורך להקפיד על 'מהדרין' האם מעדן דניאלה בכשרות הרבנות נהריה, זה בסדר?

תשובה:

ודאי יש להקפיד! ראשית, גם בחלב עצמו יש חשש של חליבת גוי מה שמצריך כשרות מוקפדת, ושנית יש ענין של חליבה בשבת שלא מקפידים עליו בהכשר שאינו מהדרין, אבל במעדני חלב יש בעיה הרבה יותר, שהרי מעורבים שם כל מיני חומרי טעם וצבע וכו', ודינם ככל מוצר מתועש שכדאי שיהיה בכשרות מהדרין.