נוסח הקידוש – סברי מרנן

שאלה:

שלום ותודה מראש. לאחרונה אני שומע יותר ויותר אנשים שבמקום לומר 'סברי מרנן ורבנן ורבותי' בקידוש ובהבדלה, מסתפקים לומר 'סברי', האם יש בזה ומה נוהג ה'עולם' ? ישר כח ותודה גדולה!!

תשובה:

על פי פשט הדברים, הרעיון בכך הוא להסב את תשומת לב השומעים לברכה, ולצורך זה די באמירת סברי בלבד, אלא שבאר"י הובא בכף החיים סי' רעא ס"ק סג הובא לומר סברי מרנן ובפרי עץ חיים שער יח פט"ז נתן לזה טעם על פי סוד, ובסדר היום הביא שבזה משלימים ע"ב תיבות לקידוש, וראה במור וקציעה הובא בליקוטי מהרי"ח על אתר שיש לומר כן גם כאשר הוא מקדש לעצמו ואין אחרים עמו, ולכן כל אחד ינהג בזה כמנהג בית אביו.