להערים כדי לקבל מבצעים וקופונים

שאלה:

קניתי שירות מחנות , ויש להם שיווק שאם אתה מפנה חבר אליהם הוא מקבל 20% הנחה , ואתה מקבל 100$[זיכוי בקניות הבאות שלך שם]
ואני אמרתי לחבר שירשם ויקנה משהו שהייתי צריך בשבילי וכך קיבלתי את המוצר ב20% הנחה ו100$ זיכוי לקניות הבאות – מה הדין מותר אסור?
זה חברה שהוקמה ע"י ישראלים והיא נסחרת בבורסה בארצות הברית
[כך שיתכן שרוב בעלי המניות שלה גויים]

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להטעות את החברה ולשלוח חבר שיקנה עבורך כאשר האמת שהוא לא הביא אותך לחברה. והאיסור בזה הוא: אם החברה בבעלות יהודיים הרי זה גזל. ואם החברה של גויים, הרי זה מטעה את הגוי, ונחלקו הפוסקים האם מותר להטעות את הגוי.

בהצלחה.

מקורות:

להטעות את הגוי ראה שו"ע חו"מ סימן שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה ההגדרה בעלות גויים? רוב החברה ?
    האם זה הטעייה או הונאה , שהונאה מותרת בגוי!

    דבר נוסף בלי להתייחס לכוונת החברה , עד כמה שהחבר קונה את השירות שלהם וזה שייך לו , הגם שאינו צריך את זה באופן אישי , אני קונה את זה ממנו מדוע זה גזל?
    הוא קנה שירות ואני קונה ת השירות ממנו ?

  2. אם יש ליהודי מנייה גדולה ויש לו זכות להביע דעה בחרה נחשב לממון יהודי.
    המבצע למי שמביא לקוח. וכאן שאתה שולח את החבר לקנות לא נקרא שהבאת לקוח אלא הבאת את עצמך. וזה נחשב הטעייה ולא אונאה.