ילד של אישה ובועלה

שאלה:

בס״ד
שלום כבוד הרב,
אישה שהיא אסורה לבעלה ולבועלה, מתגרשת מבעלה ולאחר כמה שנים מביאה ילדים לעולם עם בועלה. הילדים שלהם לא ייחשבו לממזרים, אך האם הם יהיו פסולים לכהונה? כלומר האם הבנות לא יוכלו להתחתן עם מישהו שהוא כהן?

תשובה:

שלום רב,

איסור אישה לבועלה זה איסור לאו, או יותר נכון איסור עשה (ראה תוס' יבמות ג,ב ד"ה לפי) ועכ"פ לא איסור כרת או עריות ולכן כפי שכתבת הילדים אינם ממזרים.

לגבי כהונה גם אין בעיה משום שאישה אישה לכהן יכול להיות רק באופן שהאישה עצמה נבעלה לאדם פסול, או שהיא חללה, וחללות יכול להיות רק באיסורי כהונה כמבואר ביבמות.