הזמנת חמץ באינטרנט באמצע פסח

שאלה:

שלום וברכה! האם מותר בחול המועד פסח להזמין מוצרי מזון, ובתוכם גם חמץ, באתר האינטרנט של חנות השייכת לגוי, בחו"ל, כדי שיביאו אותו מיד לאחר החג, ולשלם בכרטיס אשראי באתר? אם הדבר כבר נעשה, האם זה חמץ שעבר עליו הפסח? אני מניח שבהזמנה לא קונים חמץ בעין אלא התחייבות להביא חמץ, כי לפעמים אין להם במלאי ביום שמביאים בפועל ואז המכירה מתבטלת.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה ודאי יש להמנע מכך. ובעיקר ענין זה ראה מה שכתב בזה כאן ידידי רבי עובדיה יוסף טולידאנו שליט"א. בדיעבד יש להקל ולהשתמש.