גיור בזמן הריון

שאלה:

שלום,
עברתי תהליך גיור במשך שנה ולקראת סוף התהליך (כחודשיים לפני הסוף) התחלתי לצאת עם בחור וגיליתי שאני בהריון אחרי שנגמר כבר הקורס ואנחנו כבר לא היינו יחד. לא סיפרתי לאיש כי סיימתי את התהליך גם ככה, אבל לאחר כמה דחיות בתאריך ועכשיו עם הקורונה אני עוד מחכה לדיון בבית הדין ואני כבר בחודש השישי. אשמח לדעת אם ההריון ימנע ממני לעבור את תהליך הגיור? הגיור מאוד חשוב לי וכמובן שגם חשוב לי שהתינוק יהיה יהודי ויעבוד ברית כשרה כשיוולד. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

מצד עצם ההלכה ההיריון אינו אמור לפגום בהליך הגיור. להיפך, עבור העובר טוב יותר אם יעבור את הגיור בעודו במעי אמו, כך לפחות לפי חלק מהדעות הוא לא ייחשב לגר אלא לנולד לאם יהודיה. אבל את הכללים בבתי הדין לגיור איני מכיר, ויתכן שזה עשויים לדרוש לראות ממך הוכחות שאכן את רצינית בכוונותייך כאשר את מצהירה בעניין שמירת המצוות שהרי זה כל עיקר ומהות הגיור – קבלת מצוות.

בהצלחה!