ניכוי הוצאות ממעשרות

שאלה:

שלום וברכה!
1) תשלום עבור יועץ משכנתאות שהשיג משכנתא האם נחשב להוצאה שאפשר לנכות מהמעשרות ?
2) תשלום לחברת מימוש זכויות, שעזרה לקבל קצבת נכות, האם נחשב גם להוצאה שאפשר לנכות מהמעשרות?
3) האם אפשר לשמור חלק מהמעשרות לתינוק הבן שנה שלנו ?
ובינתיים להפקיד את זה בגמ"ח ,והאם צריך להתנות משהו קודם ?
תודה רבה תזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

1. ניתן לנכות הוצאה זו מסך ההכנסות מהדירה במידה ויש כאלו, אבל לא מכלל הכנסות כלליות, במידה והדירה היא למגורים.

2. כנ"ל, ניתן לנכות מחישוב ההכנסות מאותה קיצבה.

3. אפשר להפקיד בגמ"ח וברבות הימים להשיא אותו מכסף זה, כמבואר באהבת חסד ח"ב פרק יח, ונהגו לעשות זאת בחצי מסך המעשרות, ואת השאר כן לתת בפועל, אף שאינני יודע אם יש בכך חיוב.