לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

משחק בכדור בשבת

שאלה:

האם מותר לשחק עם כדור בשבת ואם לא אז מה אסור לשחק ממש ,למסור פעם אחת או לגעת

תשובה:

בנוגע למשחק בכדור בשבת יש שני נושאים: את הנדון האם כדור הוא מוקצה, בענין זה בני אשכנז מקילים ובני ספרד מחמירים יותר, אף שרבים נוקטים שגם לבני ספרד אין לאסור אלא כדור שילדים מאלתרים מסמרטוטים ולא מכדור שמיוצר לשם כך והוא כלי ממש, ויש נושא נוסף, שאסור לשחק בכדור במקום שאינו מרוצף, משום חשש השווית גומות. מיותר לציין שהמשחק בכדור בכל מקרה אינו תואם את אוירת השבת.

ראה כאן הרבה תשובות מגוונות בענין זה.