זוג שהתגרשו ורוצים לחזור ולהינשא מיד בלי תקופת המתנה

שאלה:

שלום כבודו,
אני ובעלי התגרשנו לפני חודשיים. אנחנו רוצים לבטל את הגט לפני שמסתיימים 3 חודשי ההבחנה. האם ישנה אפשרות לבטטל את הגט בבית הדין הרבני ולקבל חזרה את הכתובה שהייתה לי? או שיש צורך להתחתן מחדש עם עדים וכתובה חדשה?

תשובה:

שלום רב,

אין אפשרות לבטל גט רגע לאחר נתינתו. האישה גרושה לכל דבר מיד עם קבלת הגט לידה. אם אתם רוצים אין שום בעיה להינשא שוב עם כתובה וקידושין ברבנות (אין צורך באירוע גדול) וגם לא צריך להמתין עד לסיום תקופת ההבחנה.

הנושא של שלשת חודשי הבחנה (92 יום) הוא שאסור לאישה להינשא לאיש אחר אלא לאחר שחלפו שלשת החודשים הללו, והסיבה לכך היא שגזרו חז"ל תקופת הבחנה כדי שנדע כאשר יוולד לה ילד אם הוא בנו של הראשון או של השני. מסיבה זו, הגזירה הזו לא שייכת אם הם מחליטים לחזור ולהינשא ביחד.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1