חור בכל קיר בבית? מה היא צוואת רבי יהודה החסיד?

שאלה:

שלום וברכה ,
קראתי השבוע בעלון " מרוה לצמא" על זיווג בעקבות סגולה של רבי יהודה חסיד שרצוי לעשות חור בכל קיר בבית.
ניסיתי להבין פה מהתשובות ולא ככ הבנתי. אשמח אם תסבירו לי במפורט ובפשטות .

תשובה:

אינני מכיר כזה דבר, מה שידוע בשם רבי יהודה החסיד הוא שאסור לסגור לגמרי פתח או חלון, ולכן אדם שהיה לו פתח במקום מסויים ולרגל שיפוצים הוא רוצה לבנות שם קיר ולעשות את הפתח במקום אחר, לא יסתום אותו לגמרי אלא ישאיר שם חור כעובי מקדח, ולזה כנראה היתה כוונתם שם.

לגבי הנקב, רוב הפוסקים לא הביאו בזה שיעור אלא כתבו נקב קטן כעין שפופרת, צינור דק וכדומה, אולם בשם מהריי"ץ הובא בס' הבית עמ' קצא שיש להשאיר טפח וחצי. ועי' שם שא"צ להשאיר את החור גלוי, אלא אפשר להניח בו פס מתכן וכדומה ולשים עליו טיח וסיד, עיי"ש בשם בעל התניא, וע"ע בשו"ת שבט הלוי ח"ו סי' קיא.