קריעה בחול המועד

שאלה:

טרם עניתם לשאלה מאתמול לגבי קריעה על בן משפחה שנפטר בחוה"מ אם לא קרע כשקיבל את ההודעה.מתי עליו לקרוע או שבמקרה כזה להמתין עד צאת החג.2) האם בן יכול לעשות את הקריעה לאביו שקיבל הודעה על פטירת אחיו והוא ימשיך או עדיף שהאב יעשה את כל הקריעה בעצמו כשאין מישהו אחר.
מועדים לשמחה.

תשובה:

למנהג בני אשכנז אין קורעים בחול המועד אלא על אביו ואמו, כ"כ ברמ"א תקמז ו, ואף שבמשנה ברורה שם כתב שכן מנהג אשכנז בלבד אבל בפולין נוהגים אחרת, כאן שלא היה בלוויה יש לצדד כמנהג אשכנז, ספרדים קורעים גם בחול המועד על קרוב שצריך לשבת עליו שבעה, הבן יכול לקרוע לאביו אם אינו יכול לעשות זאת בעצמו, בשורות טובות.