נפטר בתוך החג – מתי השבעה? / דיני האבלות תוך החג

שאלה:

מי נפטר אתמול
היום הקבורה בשעה 11 בבוקר ערב שביעי של פסח מנהג הספרדים כיצד נוהגים בכל השבעה ועד איזה יום קמים סופית תודה

תשובה:

כיון שלא התחילה השבעה לפני החג, מתחילים לשבת במוצאי החג מיד שבעה ימים שלמים.

בימי חול המועד והחג נוהג אבלות בצינעא, ולכן אסור לרחוץ בחמין ואסור תשמיש המיטה, בשר מותר גם בשבעה כך שאין בעיה מבחינה זו, לכבוד יום טוב אחרון מותר לרחוץ בחמין, וכן מותר בכל הימים האלו ללבוש בגדים מכובסים.

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער!

מקורות:

שו"ע סי' שצט סעי' ב.