שאלה:
שלום רב
טיגנתי כבד (מוכשר) במחבת עם בצל ופטריות. לאחר מכן נודע נודע לי שההכשרה של הכבד נעשתה לאחר ג' ימים משחיטתו.
שאלתי היא: מה דין הכבד? ומה דין המחבת?
תודה מראש
שי
תשובה:
שלום רב
אם הוא נצלה תוך שלושה ימים לשחיטה, מותר לבשלו, וכך מקפידים בכשרויות המהודרות לעשות, אם לא נצלה תוך שלושה ימים – אסור. ויש מחכמי הספרדים שהקלו בזה, בפרט אם היה קפוא באותם שלושה ימים.
מקורות:
בפתחי תשובה יו"ד סי' סט נקט בפשיטות לאסור, וכ"כ בכף החיים סי' עג ס"ק כז, וכן כתב הגר"ע יוסף בהליכות עולם ח"ו עמ' רח. אמנם הגר"ש משאש במזרח שמש סי' עג נקט להקל, וראה ברכי יוסף סי' סט שנראה שצידד להקל לצורך סעודת מצוה. לבני אשכנז לכל הדעות אסור.
אמנם באופן שהיה קפוא כל אותם ימים יש מקילים לצלותו ולבשלו, ראה יחוה דעת ח"ו סי' מו, שו"ת שבט הקהתי ח"ה סי' קלב, ואבני ישפה ח"ה סי' ק אות ה.
והמחבת צריכה הגעלה?
כן
Leave a comment