בר בצק בפסח

שאלה:

שלום
עשיתי מכירת חמץ איתכם על כל החמץ שרשום עליו "נמכר לגוי".
הרגע שמעתי שיש בעייה בבר בצק…אמרו לי שאם מכרתי חמץ, אני יכול להוסיף במקום ההוא באמצע פסח את החמץ שהתגלה לי…אז האם אני יכול להוסיף שם את הבר בצק הזה ? או שאני לא יכול כי אני לא רשמתי עליו "נמכר לגוי"? והאם יש תנאי על זה במכירה שלכם?
תודה

תשובה:

כיון שכותבים בשטר המכירה "ובכל מקום שהוא", הבר בצק נכלל במכירה, רק תכסה אותו היטב כדין כל חמץ שיש לעשות לו מחיצה וסימון מיוחד או תכניס לארון המכור כדי שלא יכשלו בו בפסח.

מועדים לשמחה.