קנס בגין חנייה אסורה באופנוע שהושאל מחבר

שאלה:

שלום וברכה!!
אפרים החנה את האופנוע של מנשה (אותו נטל ברשות) במקום ציבורי,ונקנס על כך ב750 שח
הוא ביקש ממנשה שיבקש להישפט (כשמטרת הבקשה היא להקטין את הקנס)
והבטיח לשלם את מה שיגזור השופט על מנשה,
מנשה הסכים
והגיש בקשה להישפט
אך לא הגיע למשפט
ובהעדרו, השופט גזר כפל קנס כלומר 1500
מה הדין במצב כזה
האם אפרים צריך לשלם הכל
הרי מנשה הסכים לפרוצדורה, אך לא קיים אותה?
מועדים לשמחה וזמנים לששון!!

תשובה:

שלום וברכה,

אפרים חייב לשלם 750 ש"ח. ומנשה 750 ש"ח.

בהצלחה.

נימוקים:

אפרים החנה את האופנוע במקום ציבורי ועליו מוטל תשלום הקנס. אפרים שלח את מנשה שיקטין לו את הקנס, ומנשה שלא ביצע את הבטחתו לא חייב לשלם על כך, מאחר ואין תשלומים על אי קיום הבטחתו, והקנס נשאר בעינו – 750 ש"ח.

את כפל הקנס שהוכפל לא הגיע עבור החנייה האסורה, אלא על מה שמנשה לא הגיע להישפט, והקנס הזה מגיע למנשה שלא הגיע, ולא קשור לאפרים. ולכן כל אחד משלם את חלקו בלבד.