טיפוח כלב בחול המועד

שאלה:

אם ההורים שלי מבקשים ממני בחול המועד לטפח את הכלב, שאורך שעות ויש בו טירחא רבה, ואני חושב שזה אסור בחול המועד. האם אני עדיין חייב לטפח את הכלב? והאם זה בכלל אסור?

תשובה:

אם אסור, אזי ברור שאין לעשות זאת גם אם ההורים מבקשים, אבל תתאר במה זה כרוך כדי שנבדוק יחד האם אכן מדובר בפעולות האסורות בחול המועד. אינני בקי כל כך בגידול כלבים…

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טיפוח הכלב שלי אורך הרבה זמן, בערך שעתיים. בעצם עוברים עם מסרק על כל הפרווה שלו. וזה גם כולל להחזיק את הכלב שלא ינשח ושלא יברח. תודה רבה

  2. בהלכה הובא שכיון שיש עונג לסוס בסירוקו וזה אפילו רפואה בשבילו שלא ידבקו בו קרציות וכדומה, מותר אף שיש בזה טורח רב, ראה חול המועד כהלכתו פרק יא סעי' לח.