שאלה:
בס"ד
שלום וברכה,
בביתי מצויים סיר ומחבת אשר שימושם חלבי.
מדובר בסיר ומחבת בציפוי Non-Steak; איני בטוחה מה המשמעות של זה.
זמן רב לא השתמשתי בהם לבישול חלב של ממש וכעת אני רוצה להעבירם לשימוש לבישול בשרי.
האם ניתן?
תשובה:
מדובר בציפוי קרמיקה.
כלי חרסינה קרמיקה ופורצלן, דנו הפוסקים שאפשר שהם נחשבים ככלי חרס שאין להם הכשרה כלל. במקרה שהדבר כרוך בהפסד מרובה [מערכת כלים יקרה] והם נאסרו בבשר וחלב, יש להקל ולהגעיל כנ”ל שלוש פעמים, אבל אם זה לא הפסד מרובה, כמו במקרה שלך, יש להמנע מלהגעיל ותשאירו אותו בשימושו הקודם.
מקורות:
כ”כ בשו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ מו, שכיון שמדובר בהפסד גדול ובדרך כלל השימוש הוא ככלי שני ובדבר גוש שהוא רק חומרא, יש להקל באופן הנ”ל, ועל פי דעת העיטור שהכשר זה מועיל להם.