האם צריכים לאכול כזית מצה תוך כדי אכילת פרס (לא בליל הסדר)?

שאלה:

האם כשמברך על נטילת ידים לפני אכילת מצה חייב לאכול כביצה בתוך כדי אכילת פרס?

תשובה:

מועדים לשמחה,

כלומר, כאשר אדם אוכל פת או מצה האם חייב לאכול שיעור ברכה אחרונה תוך כדי אכילת פת? התשובה היא כן. ראה בסי' רי ס"ק א'. אלא שהשיעור בפת הוא כזית ולא כביצה ראה סי' קפד סעי' ו'. יש נידון האם השיעור של ברכת המזון דאורייתא שהוא שיעור כדי שביעה האם יש לו שיעור זמן או גם שלא כדי אכילת פרס כפי שדן שם המשנה ברורה בס"ק א' (רי) אולם זה רק בשיעור דאורייתא של כדי שביעה. בשיעור דרבנן של כזית כאמור, צריכים שיהיה תוך כדי אכילת פרס.