האם נכשלתי באיסור אשת איש או שזה קידושי טעות?

שאלה:

שלום כבוד הרב לפני כמעט שלושה חודשים התחתנתי בשידוך אני חוזרת בתשובה מזה שנה וחצי ועזבתי אהבה גדולה למען התשובה וביטלתי חתונה ואז הכרתי את בעלי מייד אירי החתונה גילתי דברים מפחידים וגם בעיות לא קטנות בתפקוד שלו כגבר
קשה לו לקיים יחסי אישות זה כמעט ולא מצליח הוא טוען שהתעברה בו נשמה של צדיק ושהוא מלך המשיח הוא אמר שבזמן האירוסין והתמונה הוא היה במקומות עליונים זה לא היה בכלל הוא בעולם הזה ועוד הרבה דברים…אחרי שעשינו שיחה עם רב שעזר לנו בשלום בית והוחלט שהוא ילך להבחנה פסיכיאטרית ובנוסף לטיפול בבעיה שיש לו בתפקוד הוא החליט שהוא לא הולך ואומר שה' מרפא הכל ושהוא בסדר שהוא לא צריך עזרה בסוף אני לא יכלותי לסבול את כל המצב הזה של התפרצויות זעם ולהרגיש אישה דחוייה החלטתי לפתוח תיק ברבנות והוא עזב תבית כמעט חודשיים שהוא לא בבית ואני לצערי בגלל כל המצב הזה עשיתי טעות ויצרתי קשר עם אהבה שהייתה לי ואחרי שבועיים שאנחנו מדברים נפגשנו וקרה הדבר שהכי לא רציתי אבל לא יכולתי לעצור את זה בגלל הרבה סיבות ועכשיו אני מרגישה רע וקשה לי לצאת מזה ואני רק מחכה שיעבור כל המצב הזה שיש בעולם על מנת שבית הדין יקבלו אותי באופן דחוף דברתי עם רב מסויים שסיפרתי לו תמצב שלי הוא אמר לי משהו מקח טעות ויש סיכוי שהנישואין האלו ספק בכלל נישואין
השאלה שלי שגם אם ואני יקבל ביטול נישואין זה עדין נחשב לי שאני אשת איש ועשיתי עוון?
או שאני באמת לא נחשבת נשואה?
אשמח שהרב יפרט לי על מנת להבין ולדעת מה עלי לעשות ואיך לעשות?
תודה ומועדים לשמחה

תשובה:

מועדים לשמחה,

כדי לקבוע האם יש בנישואין הללו קידושי טעות זה קשה מאד. צריכים לדעת שישנם שתי רמות בקידושי טעות כפי שעולה מהסוגיה בכתובות עג,ב. יש רמה של קידושי טעות שזה יוצר ספק קידושין ראה בית שמואל סי' קנד סק"ב. ויש רמה של מום גמור שזה עשוי להיות קידושי טעות באופן מוחלט, אלא שגם זה אינו מוסכם, ראה בשו"ת בית הלוי ח"ג סי' ד' שם הוכיח מהסוגיה שם שבכל מקרה גט צריך גם במום גדול. אין טעם להיכנס לפרטי הסוגיה, משום המקרים שביטלו קידושין ללא גט משך הדורות אני לא יודע אם אפשר לספור אותם ביד אחד או בשני ידיים, אבל זה הרמה. מאז ומעולם עשו כל דבר כדי שלא להגיע לזה.

בסיפור שלך, צריכים לדעת דבר ראשון שגט חייבים לוצריך להשיג כמה שיותר מהר. האיש שנפלת איתו לא נורמלי, וחייבים להשתחרר ממנו מהר ככל האפשר. האיסור שעשית עם השני זה גם ברור, בין אם יש כאן ספק קידושין ובין אם לאו, ספק איסור אשת איש הוא מספיק חמור כפי שאת מבינה שאת הקשר הזה חייבים לחתוך ומיד. אני לא בוחן כליות ולב, אני מבין שנקלעת לסיטואציה קשה ביותר בדיוק בתקופה שאמורה היתה להיות הכי יפה בחיים שלך, כל החלומות התנקזו לנקודה אחת, ומשם נחלת רק אכזבות. אין ספק שעל המעשה שעשית צריכים תשובה גמורה, גודל העבירה נמדדת לפי כל אדם ואדם ולפי כל סיטואציה ולכן אנו לעולם לא נוכל לשפוט אדם באשר הוא כפי שכתב הרמב"ם. עשי את המוטל עלייך, ובורא עולם ברוב חסדו יסלח לך.