ברכה על פסטה עם ירקות

שאלה:

ב״ה
אם לדוגמא אני אוכל פסטה עם ירקות, מספיק שאברך רק מזונות על הפסטה כי היא העיקר או שאני צריך לברך גם על הירקות. ואם אני לא חייב לברך גם על הירקות, האם זו תהיה עבירה כן לברך עליהם?

תשובה:

שלום וברכה

אם הכל מעורב יחד כתבשיל אחד אין לברך אלא מזונות, אפילו אם יש יותר ירקות מפסטה, ראה שו"ע סי' רח סעי' א ובמשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. התברר לי מהמדריכה ששלחו לי לכל דבר. שאלותי אותה בקשר לזה, אם אני אוכלת ירקות עם פסטה עוף שתיה, היא טענה שאני צריכה לברך דבר ראשון על הפסטה מזונות, אחר כך מברכת על הירקות והשתיה והעוף שהכל נהייה בדברו, ואז היא טענה שאני מברכת ברכה אחרונה על העוף הירקות והשתיה בסידור בוראי נפשות רבות, ואחר כך על השאר שזה על הפסטה זה מעין 3.היא טענה בנוסף שאם אני אוכלת אורז זה בוראי מזונות. ואז בוראי נפשות רבות, אבל על כל מה שעסוי מקמח כולל 7 המינים זה ברכה של מעין 3, עכשיו אני שואלת אותכם על מנת לא להתבלבל, מה הברכה למאכלים אחרים, ומה מברכים ברכה ראשונה ואחרונה, גם עם זה אוכל של כמה דברים, חשוב לי את זה בשביל עצמי, וגם בשביל הגיור, אשמח שתעזרו לי בזה, תודה רבה מאודליה

  2. הייתי שמחה אם תוכלי לעזור לי בכל מיני מאכלים מה מברכים, ואם אני אוכלת כמה דברים כולל אם אני שותה יין, מה אני מברכת ראשון ומה הברכה האחרונה, ותרשמי לי בבקשה מזונות מה המכלים הקשורים למזונות, ושהכל נהייה בדברו, על מנת שאוכל לרשום לעצמי, אני רק יודעת מגע אש, תודה רבה מאודליה

  3. על ירקות מברכים בורא פרי אדמה ולא שהכל. וברכת על המחייה קודמת לברכת בורא נפשות.
    על אלו מאכלים אחרים שאלתך?

  4. לצערי לא מצאתי איפה אפשר לקנות חוברת שרשום כל מיני מאכלים, ומה מברכים, ברכה ראשונה וברכה שניה, ומה מברכים על אוכל מעורב, אם אתם יודעים איפה אפשר לקנות את זה אשמח שתרשום לי, אבל של הספרסים בלבד, תודה רבה מאודליה

  5. יש ספר וזאת הברכה שבסופו יש לוח ענק מפורט, כמו כן בספר שערי הברכה יש לוח ענק עוד יותר ומפורט ביותר. מדובר במאות רבות של מוצרים מכל הסוגים.

  6. שלום רב הייתי שמחה לקנות את הספר הגדול של הלוח הזה, שיותר מפורט שרשום מאכלים שונים, וגם כשאוכלים אוכל מעורבב, מה צרכים לברך? בוראי נפשות רבות, ואיפה מברכים גם מעין 3, את זה. וכמו כן אני רוצה לקנות סידור תפילה שיש בו את הכל, אין לי בעיה של הבנים, מפני שבסידור שלי חסר חלק מהתפילה של המעין 3, לכן אשמח שתצרו איתי קשר לפאלפון 0508471750, ואשלם לכם דרך הויזה שלי, שאוכל לשלם לכם, תודה רבה מאודליה פרץ

  7. אנחנו לא עוסקים במכירת ספרים, תכנסי לחנות ספרים באיזור חרדי, רשת יפה נוף או אור החיים וכדומה וימכרו לך בשמחה כל מה שתרצי. בהצלחה.