קריאת שמע שעל המיטה

שאלה:

יש לי את קריאת שמע של חבד והיא מאוד ארוכה לי אז חבר לימד אותי שתי ברכות קצרות.
הראשונה :"אל מלך נאמן שמע ישראל ה אלוקינו ה אחד
המלאך הגואל אותי מכל רע יברך אותי ואת הנערים ויקרא בהם שמי ושם אבותיי אברהם ויצחק וידגו לרוב בקרב הארץ בידך אפקיד רוחי פדית אותי ה אל אמת הרני מוחל וסולח לכל מי שהכעיס אותי והקניט אותי בין בגופי בין בממוני הריני מוחל וסולח לו"
והשניה: שְׁמַע יִשְׂרָאֵל, יְהֹוָה אֱלהֵינוּ, יְהֹוָה אֶחָד:

בָּרוּךְ, שֵׁם כְּבוד מַלְכוּתו, לְעולָם וָעֶד:

וְאָהַבְתָּ אֵת יְהֹוָה אֱלהֶיךָ. בְּכָל לְבָבְךָ וּבְכָל נַפְשְׁךָ וּבְכָל מְאדֶךָ: וְהָיוּ הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה אֲשֶׁר אָנכִי מְצַוְּךָ הַיּום עַל לְבָבֶךָ: וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ וְדִבַּרְתָּ בָּם. בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ: וּקְשַׁרְתָּם לְאות עַל יָדֶךָ. וְהָיוּ לְטטָפת בֵּין עֵינֶיךָ: וּכְתַבְתָּם עַל מְזֻזות בֵּיתֶךָ וּבִשְׁעָרֶיךָ:

האם זה בסדר שאני קוראת את התפילות האלה לפני השינה?

תשובה:

זה בסדר לומר את הקצר, אבל עוד יותר בסדר להשקיע עוד כמה דקות ולומר מה שאומרים כל היהודים, כדאי לראות בסידורי התפילה, זה מופיע לאחר תפילת ערבית, מאוד מועיל לשמירה ממזיקים וחלומות רעים.

לילה טוב…