חב לאחריני – קנייה לאדם אחר בקורונה

שאלה:

לכבוד הגאון שליט"א
האם יש לכם תשובה בענין ההערה שנשלח בענין חב לאחרים, לקנות בחנות עבור שכנים שאינם בבידוד, רק על מנת לחסוך להם לעמוד בתור בערב פסח, בשעה שיש כבר אחרים שממתינים בתור, וכל זמן שמי שבפנים לא יוצא לא מכניסים עוד, כשיש כבר כמות שמותרת.

האם בזה שקונה לשכנים גורם לאחרים להמתין עוד זמן, שיש שטענו שהרי יכול לקנות לעצמו כמה שרוצה, ומיגו דזכי לנפשיה.

ומה עם הטענה שאולי גומרים את הסחורה בשעה שאלו שבחוץ ממתינים לקנות מוצר זה ג"כ.
בברכה מרובה

תשובה:

לדעתי ההיפך הוא הנכון, הרי אף אחד מהעומדים בחוץ אינו יכול לקבוע שאילו היו אותם שכנים באים בפועל לחנות הוא היה בא לפניהם, ממילא אדרבה, יש צד גדול שבכך שאותו שכן ונה עבורם הוא חוסך זמן לעומדים בחוץ… שהרי מכניסים אנשים לפי מספר הקונים ולא לפי מספר הפריטים שנקנים, ויש צד גדול שבכך העומד בחוץ דוקא יכנס קודם… סחורה לא נראה שחסר בחנויות.