ספורט בחול מועד / שימוש בתוכנות משוכללות בחול המועד

שאלה:

שלום! תודה רבה על המענה על השאלות!
כמה שאלות הלכתיות נוספות בעניין מלאכה במועד.
א. האם מותר לבצע פעילות גופנית? (שיעור ספורט מהאינטרנט, וכדו')
ב. אני נוהגת לערוך בעזרת תוכנה במחשב אלבומי תמונות של המשפחה. הדבר מותר בחו"המ?
ג.צפייה בשיעור לימוד שפה במחשב שלא כוללים כתיבה- מותר? (או צפייה בסרטון סתמי באותה שפה לצורך שמיעתה)
תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה:

שלום וברכה

1. הכלל הוא שצרכי הגוף הוא כדין אוכל נפש שמותר בחול המועד, אבל יש להזהר לא להרבות בכך יותר מידי, יש להרבות בשמחת החג, בגים נאים מאכלים ערבים, לימוד עניני החג, שירה וזמרה וביקורי קרובים, ולא שיעשה חלילה כאחד מימי החול.

2. זה ממש מעשה אומן שאסור בחול המועד.

3. צפייה בלבד מותרת.

מועדים לשמחה.