מה הכוונה שאישה אינה מורישה חללות?

שאלה:

שלום, האם אישה נשואה שהיתה באינטימיות עם כהן ללא בעילה בשום אופן! נחשבת חללה? האם בניה נחשבים חללים ובנותיה חללות? (בעלה לא כהן)
מה הכוונה שהחללות לא עוברת מהאם אלא רק מהאב, אם אפשר להסביר.
תודה

תשובה:

מועדים לשמחה,

בכל מקרה אישה כזו אינה חללה, אלא השאלה היא האם היא נחשבת ל"זונה" האסורה לכהן. משום שאישה שנבעלה בבעילה אסורה נחשבת לזונה, וילדיה מכהן יהיו מעתה ואילך חללים. אולם מאחר שהשאלה מדברת על מקרה שלא היתה בעילה כלל א"כ היא אינה נפסלה לכהונה (אלא שכמובן המשמעות היחידה אם היא נפסלה לכהונה או לא תהיה רק במקרה שחס ושלום בעלה ימות והיא תהיה אלמנה. כי גרושה אסורה מחמת היותה גרושה).

המשמעות שאישה אינה מורישה חללות הכוונה היא שכאשר ישנה חללה (בת לכהן חלל או לכהן שנשא אישה האסורה לו). היא עצמה חללה ואסורה לכהן, אולם כאשר היא תינשא לישראל ילדיה כולל בנותיה יהיו מותרות לכהונה, משום שהם אינם חללים.