לקנות מוצרי ניקיון עם עמילן בתוך הפסח

שאלה:

לקנות מוצרי ניקיון עם עמילן בתוך הפסח ?

ידוע לי שחמץ אסור אפילו במשהו ומה שאומרים שנפסל מאכילת כלב כל זה דווקא שנקנה לפני הפסח אבל בפסח עצמו אסור לקנות שאפילו במשהו אין להכניס לרשות ישראל, האם צודק ודרוש מקור?

תשובה:

לא מדוייק, ראשית מה שפסול מאכילה מותר גם בפסח עצמו, מה שאמרו שחמץ אסור במשהו זה חמץ שניתן לאוכלו והאשכנזים מחמירים גם בנותן טעם לפגם, אבל לא בדבר שפסול לגמרי מאכילת כלב לכתחילה. שנית, הנושא הוא לא מה שאתה קונה, אלא מתי זה התבטל, מה שהתבטל לפני החג גם אם אינו ברשותך אתה יכול להכניסו לרשותך בחג. מוצרי נקיון ככלל לא צריכים כשרות מיוחדת לפסח, יש שנהגו להחמיר בזה במוצרים לטיפוח הגוף כמו סבון וקרמים מחמת החומרא של סיכה כשתייה, שוב הבעיה לא לקנות אלא להשתמש וגם זו רק חומרא.