בשעת חולי והקאות אמרתי (לא בטוחה בלשון) שנדר שלא אעשן

שאלה:

בשעת חולי והקאות אמרתי שנדר שלא אעשן בתוך החודש הקרוב. כעת מצבי הנפשי רעוע ומריבות עם הבעל בהסגר עם הילדים ומאוד מרגיע אותי לעשן מדי פעם במקום להתפוצץ ולריב. אפשר להתיר?

תשובה:

אם זה היה בלשון נדר אי אפשר בלי לעשות התרה בפני שלושה רבנים, ואם לא היה נדר אז מותר, ואני באמת לא יכול לדעת בשבילך מה היה, אני כן יכול לומר שההרגל הזה מגונה ומסוכן ומזיק לריאות ולגוף בכלל, ויש לעשות הכל כדי להגמל ממנו.

מועדים לשמחה ובשורות טובות.

כדאי להשקיע מאוד בשלום הבית, ללמוד על כך, לפנות לייעוץ נישואין, אין כל טעם לחיות באוירה כמו זו שאת מתארת! בהצלחה.