בורר ביום טוב

שאלה:

אני יודע שברירה שהיה ניתן לעשותה מערב יו"ט אסור לעשותה ביו"ט.
מה הדין אדם שיש לו מיני בר והוא מנתק אותו מחשמל וכד' ורוצה ביו"ט להשתמש בו רק לצורך מעלת הסינון שיש בו.
האם מותר, או כיון שיכל למלאות בקבוק מערב יו"ט מהמים של המיני בר, א"כ לא הותר בורר כה"ג?
באות ענין, שאלה אחרת: האם מותר ביו"ט לשטוף עלי חסה וכד' או שזה נקרא שיכל לעשות מערב יו"ט?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל בענין זה, הוא שכל דבר שאם יעשה אותו מערב יום טוב יהיה קצת פחות טוב ונעים מותר לברור ביום טוב, ונראה שאנשים יותר אוהבים מים טריים ולא כאלו שכבר עומדים יממה בתוך הבקבוק, כמו כן טריות החסה תשמר יותר כשזה קלח שלם ולא עלים מופרדים ורטובים ולכן נראה להקל.