לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אישה שטבלה וקיימה יחסי אישות ללא נישואין

שאלה:

שלום אשה שטובלת במקווה אך אין קידושין ולא נשואה אם אפשר לפרט מה העבירה בזה ומה ייחוסו של היילוד?

תשובה:

שלום רב,

העבירה היא בעילת זנות! אמנם יש נידון בראשונים האם זו איסור דאורייתא או דרבנן. אבל בגמרא רואים שמאד מאד נזהרו באיסור זה. ראה לדוגמה בכתובות עג שם מדובר על אדם שקידש אישה על תנאי מסויים, ואח"כ כנס אותה אנו אומרים שכנראה הוא ויתר על התנאי שאמר בפירוש, משום שלא יתכן שהוא יכנוס את האישה ובסופו של דבר התנאי לא יתקיים, ונמצא שעד כה היו בעילותיו בעיות זנות! אז כנראה הוא ויתר על התנאי. כלומר, גם כאשר עשה הכל לפי הספר והיה מותר לו, עדיין כולם נזהרו שמא יקרה מצב שפתאם יתברר שלמפרע הבעילות היו בעילות זנות. ישנם עוד כמה דוגמאות לכך.

הילד כשר בלי כל קשר לעבירה של האמא. כל עוד כמובן שהבועל הוא אדם כשר.