קנית מניות בחול המועד

שאלה:

שלום רב,
בעקבות מגיפת הקורונה מצב השווקים בעולם מאוד הפכפך, ורציתי לקנות כמה מניות לפני החג ולא הספקתי. רציתי לשאול האם מותר (ואם כן האם ראוי) לעשות זאת בחול המועד, האם זה נחשב דבר האבד?
יישר כח ומועדים לשמחה.

תשובה:

ככלל קניית מניות היא בכלל פרקמטיא האסורה בחול המועד, אמנם אם מדובר ברווח לא מצוי [מי יכול לדעת?] יש להקל כדין דבר האבד, וכפי שהתירו לעשות מסחר ביריד המזדמן פעם בכמה חודשים ויש בו רווח משמעותי. ראה חול המועד כהלכתו פרק י סעי' לב [למכור מניות מסוכנות ודאי זה בכלל דבר האבד ומותר].

בהצלחה ומועדים לשמחה.