הפסק טהרה מיד אחרי רחיצה

שאלה:

אשתי עשתה הפסק טהרה ויצא עם סימון של דם (היה נראה נקודה של פצע) אח"כ היא רחצה שוב את המקום ועשתה הפסק טהרה מיד בלי לחכות, (כי כבר היה כמעט השקיעה) והמקום עוד היה רטוב, והעד יצא נקי אבל רטוב, האם זה בסדר?

תשובה:

כאשר עושים רחיצה פנימית יש להמתין לכתחילה רבע שעה, ובדיעבד די אפילו בכמה דקות, אבל אם הבדיקה נעשתה מיד ללא המתנה כלל היא לא מועילה, בודאי כשממש היה רטוב…. אם הרחיצה היתה רק חיצונית ולא היה המתנה זה בסדר. אם היה מוך דחוק כל זמן בין השמשות גם יש לסמוך להקל.

מקורות:

ראה חזון איש סי’ פא, וע”ע שו”ת מהרי”ל דיסקין סי’ פא, ושו”ת אגרות משה ח”ב סי’ עא. הוראה זו שאם הניחה מוך דחוק יש להקל היא הוראתו של הגרי”ש אלישיב, וכן נראה פשוט מסברא, שכן הטעם לחומרא זו הוא משום שכך דרכה של אשה שאינה שופעת דם כל הזמן, משא”כ כאן שהמוך היה באותו מקום כל בין השמשות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני סמכתי להקל ולא שאלתי עד עכשיו כי ראיתי בספר קנין טהרה שלאחר הרחיצה תמתין כמה דקות, אך אם אין שהות להמתין אין זה מעכב ויכולה לבדוק. אבל מ"מ שאלתי כי המקום עוד היה רטוב.