הנאה ממלאכה בחול המועד

שאלה:

שלום, הרכבתי מיטת תינוק בחול המועד ולא ידעתי שאסור… האם מותר להשתמש בה בחול המועד?

תשובה:

אסור ליהנות ממלאכה שנעשתה באיסור בחול המועד. בשעת הדחק, כיון שזה נעשה בשוגג אפשר להשתמש על סמך דברי הגר"א שהקל במעשה שבת בשוגג.

מקורות:

במגן אברהם סי' תקל"ח סק"ב (שהובאו דבריו במ"ב שם סק"ב) עולה שאסור ליהנות ממלאכת חול המועד כשם שאסור בשבת וכן פסקו בשמירת שבת כהלכתה פרק ס"ו סעיף מ"א ובשו"ת שבט הלוי חלק ו' סימן ס"ח, ועי' בספר חול המועד כהלכתו בנספח מה שכתב בענין זה באריכות.