הוצאת זרע לבטלה באדם שאינו ראוי ללדת

שאלה:

מה השאלה ההלכתית שלך?אני נשוי + 2 בנות ב"ה ויש לי בעיה שרק בניתוח מוציאים לי תאי זרע וכך ע"י הפריה חוץ גופית אני יכול להביא ילדים לעולם השאלה היא האם יש לי את האיסור של הוצאת זרע לבטלה בזמן שע"פ הרפואה אין סיכוי שיוצא לי תאי זרע רק דרך ניתוח..

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני ישנה דעה כזו. ראה בשו"ת מהרש"ם (ח"ז סי' כו) שהביא בשם שו"ת אמרי אש יו"ד סי' סט שיש צד כזה שאולי איסור זה קיים רק באדם שהוא ראוי להוליד. וראה עוד במנחת פתים אבה"ע סי' כה. אולם ודאי צריכים לדעת שהפשטות אינה כך, אלא כל אדם יש לו איסור הוצרת זרע לבטלה גם אם הוא אינו ראוי להוליד, וכפי שמשמע בשו"ע סי' כג שאיסור זה אינו קשור לאפשרות ההולדה, וכך הוכיח גם בספר אמרי בינה אבה"ע סי' ח'.