איך כותבים שם הכהן בגט כאשר המגרש הוא חלל?

שאלה:

כהן שהוא חלל, האם שנותן גט לאשתו צריך לכתוב שהוא כהן אשמח למקור

תשובה:

שלום רב,

ראשית נציין שנושא כתיבת הכהן בגט זה מחלוקת בפוסקים. והרמ"א (אבה"ע סי' קכט סעי' ז') פסק לציין הכהן וכך נוהגים האשכנזים. ולדעת השו"ע (שם סעי' יט) אין כותבים הכהן בגט. כלומר, שאלתך תקיפה לדעות שכותבים כהן בגט.

לגבי מקרה שהמגרש הוא חלל, כתב בשו"ת עונג יו"ט סי' קנז שכותבים פלוני בן פלוני הכהן, משום שאביו הוא כהן. ואפשר לפרש את המילה הכהן שזה מדובר על אביו ולא עליו. אולם בראש פינה סי' קכט ס"ק יד צידד לומר שצריכים לכתוב פלוני החלל בן פלוני הכהן. ראה עוד בהלכות קטנות ח"א סי' קנח שדעתו שיש לכתוב בכל גט של כהן: פוני הכהן בן פלוני הכהן. ולכן ציין שבחלל יכתבו הכהן רק אצל שם אביו.