תנור אפיה לבשר וחלב / ברכה על מצה מטוגנת

שאלה:

שלום רב לרבנים!
רציתי לשאול בבקשה כמה שאלות. מציינת לפני כן שאני ספרדייה
1. הכשרנו תנור לפסח, ואפינו בו קציצות לחג. כעת אני רוצה לאפות בו עוגיות פרווה שאוכל לאכול אותן עם נס – ניקיתי את התנור משיירי התבשיל הבשרי כמה שיכולתי, מה עוד עלי לעשות כדי שאוכל לאכול אותן עם נס?
האם אפשר גם לאפות בו חלבי? מה הדין לספרדים?
2. מצה שחתוכה לחתיכות קטנות וטבולה בביצה, ומטגנים אותה עם מעט שמן במחבת, מה מברכים עליה?
תודה מראש וחג שמח!

תשובה:

שלום וברכה

להמתין 24 שעות ללא שימוש כלל, ניקוי טוב ואחר כך הפעלה על חומו המירבי חצי שעה, ואז לאפות את העוגיות.

מצה מטוגנת, כיון שכל חתיכה היא פחות מכזית, מסתפק המשנה ברורה בסי' קסח סעי' י מה ברכתה, כיון שהשמן מועט, ולכן הוא ממליץ לאכול רק בתוך סעודת פת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הבנתי את כוונתך, עליי לברך על מצה רגילה ואז לאכול את המצה ברייט אם אני מבינה נכון. השאלה שלי, כמה מצה עלי לאכול? אני יכולה לקחת רק ביס ואז לאכול את הברייט? ואז לברך ברכת המזון על הכל? או שמא עלי לאכול כזית מצה רגילה ורק אחכ ברייט? סליחה על ההפרעה, ותודה.

  2. הכוונה לאכול מצה עם אבוקדו כזית ולברך עליה המוציא ואז לאכול את המצה המטוגנת ולא צריך לברך כי באמצע סעודה לא מברכים על כל מאכל בנפרד. אם מכשירים טוב עם המתנה כנ"ל גם חלבי