קניית והורדת משחק מחשב דרך האינטרנט בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.
האם מותר להוריד (בתשלום) למחשב קובץ משחק בחול המועד? מדובר בקניה אינטרנטית שגרתית הכרוכה בכניסתי לאתר מסוים, בחירת המשחק, ורשימת ושליחת פרטי כרטיס האשראי שלי. יש לציין כי לא מדובר בעותק פיזי (דיסק שכרוך בהובלה עד הבית), אלא בקובץ דיגיטלי הנשלח באופן אוטומטי למחשב שלי בו ברגע שפרטי האשראי אומתו על ידי תוכנת האתר, כך שלא מעורב פה מגע יד אדם לפחות באותו רגע. וגם לא ידוע אם מתפעלי האתר הינם יהודים. כמו כן המשחק אמור להיות בשימוש בחול המועד עצמו, אמנם יש לי משחקים אחרים, אבל כבר קצת מאסתי בהם… משחק חדש ישפר ב"ה את הרגשתי במיוחד בימים אלה של שיעמום ודכדוך שנגרם עקב סגר הקורונה המתמשך. תודה על התיחסותכם ומועדים לשמחה.

תשובה:

באופן עקרוני זו פרקמטיא שאסורה בחול המועד, אולם אם זה נצרך לשיפור מצב דיכדוך יש להקל.

ככלל יש לזכור שחול המועד ניתן כדי לעסוק בו בתורה ובדברים מרוממים שירוממו בעזרת ה' גם את הנפש! הדיכדוך הכי גדול הוא להעביר סתם ימים במשחקי מחשב במקום לעשות משהו מועיל…

מועדים לשמחה ובשורות טובות.