נאמנות בחמץ

שאלה:

אנחנו משתמשים במטרנה מאוד מסוימת (מהדרין דל לקטוז) אין אותה בכל הסופרים וכשאנחנו מוצאים אנחנו כבר קונים כמות. הגענו לפסח עם מטרנה בלי כשרות לפסח ולא מצאנו כזה כשר לפסח. בפרסום הרשמי המטרנה צריכה מדבקה והזרקה (לא דפוס מיוחד) של כשלפ אולם כשהתקשרנו אמרה לנו נציגת שירות שאלו אותם רכיבים. האם אפשר לסמוך?

תשובה:

אי אפשר לסמוך, אבל אם אין ברירה וזה גורם נזק לתינוק יש להתייעץ פרטני עם רב מה לעשות.