מלאכה טרם הבדלה

שאלה:

שלום לרב

אם אדם עשה מלאכה במוצ"ש לאחר זמן רבינו תם אך טרם הבדיל וגם לא אמר "ברוך המבדיל בין קודש לחול"

האם המלאכה נחשבת לחילול שבת?

תודה ומועדים לשמחה

תשובה:

המלאכה אינה "חילול שבת" אבל היא בהחלט איסור דרבנן שאסרו לעשות מלאכה קודם שמבדיל שמא ישכח וימנע מהבדלה.

מועדים לשמחה.

כתב בשו"ע (סי' רצט סעי' י'): "אסור לעשות שום מלאכה קודם שיבדיל, ואם הבדיל בתפלה מותר אף על פי שעדיין לא הבדיל על הכוס. ואם צריך לעשות מלאכה קודם שהבדיל בתפלה אומר המבדיל  בין הקודש ובין החול בלא ברכה, ועושה מלאכה". וכתב שם במשנה ברורה שאפילו מלאכה שהיא מדרבנן אסור לעשות.