הפקרת כלי

שאלה:

האם אפשר הסבר מעשי לגבי איך להפקיר, היינו האם אפשר להפקיר מול אשתי ושתי בנות שהן מתחת לבת מצווה אך בגיל חינוך? והאם אני צריך בפועל שהכלי יהיה מולנו ולהגיד לאלה שאני מפקיר מולם שהם יכולים לזכות בכלי, או רק לציין להם איפה הכלי נמצא, וכו'?

תשובה:

מועדים לשמחה, ההפקר חייב להיות בפני אנשים זרים, החפץ לא צריך להיות מולך אבל שיבינו את משמעותו המאפשרת להם לזכות בו.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. מועדים לשמחה,
    האם אפשר פשוט אפשר להתקשר לגיסי ושהוא יגיד לאשתו (אחות אשתי) ולאמא שלהן וכך יהיו ג' אנשים? או שאני חייב לטלפן לגיסתי והשוויגער בעצמי גם כן?

  2. מצטער שוב על הטרדה,אבל תורה היא וללמוד אני צריך, האם יש בעיה הלכתית עם מה שהצעתי? האם כוונת הרב שאני חייב בעצמי לעשות את הפעולה וזה לעיכובא?

  3. הדרך הקלאסית של הפקר זה בפני שלושה, אתה מציע להפקיר בפני אחד ואחרי זה לספר על ההפקר אינני יודע אם זה מועיל.

  4. שבוע טוב. לא הפקרתי בפני אשתי, היא לא אחת מה3…רק הצעתי שהיא תפקיר בפני 2 ואני בפני ה3, האם זה מועיל, מאחר שמדובר בסיר שבבעלות שנינו?