חלום מפחיד – הטבת חלום

שאלה:

שלום,
חלמתי בלילה חלום מפחיד ביותר על איש אחד שהיה בבניין של 20 ומשהו קומות והוא היה בקומה הראשונה ופתאום הבניין ומתעקם וכמעט נופל והאיש עף מהמרפת שלו ומתגלגל ונופל מהמרפסת החוצה 20 קומות ואז הוא מתרסק למטה קמתי ובכיתי וזה מפחיד
וחשבתי שאולי אני הייתי אמורה לקבל עונש כזה וה' המיר לי את זה בחלום

תשובה:

טבעי שחרדות מודחקות באים לידי ביטוי בחלומות מפחידים, ולא צריך לחשוש. אם את בכל זאת חוששת, ניתן לומר את הנוסח של הטבת חלום זה מופיע בסידורי התפילה [בדרך כלל בפני שלושה ידידים, כרגע זה קשה בגלל סגר הקורונה], על חלומות בזמנינו ראה כאן.