מיקרוגל לפסח

שאלה:

ההורים שלי הניחו בבוקר לפני זמן איסור חמץ פיתות במיקרוגל (הפשרה) עטופות במגבת, האם אני יכול עדיין להניח קערה עם חומר פוגם ולהכשיר את המיקרו?

תשובה:

יכול אבל ההמלצה לא להכשיר בכלל מיקרוגל לפסח ההכשרה שלו אינה מוכרעת כל כך בהלכה [על ידי מים שמתחממים בכלי פתוח עד שמצטברים אדים עבים, לא מספיק נקיון בחומרים פוגמים], ובשביל שבוע שימוש לא כדאי לסמוך.