אמירת קדיש / תפילה המניין באמצעות זום

שאלה:

האם ניתן לומר קדיש על סיום מסכת במניין שנוצר לשם כך בשידור חי באמצעות תוכנת הזום? ואם כן השאלה המתבקשת האם ניתן להתפלל במניין תפילות בימות החול שחרית מנחה וערבית באמצעות הזום?

תשובה:

אין צירוף למנין באמצעות הזום, אלא שאם יש מנין במקום, גם אדם שרואה אותם בזום בשידור ישיר יכול לענות אמן, הבאנו בענין זה מקורות רבים כאן באתר כרגע החג מתקרב ואני נאלץ לקצר.

חג שמח.